Ліцей
з різними формами навчання
Бузької сільської ради

1 ВЕРЕСНЯ

І знову до школи!

   Ось і промайнуло тепле літо і настала осінь — пора навчання. І знову двері нашої школи радісно відкрились для наших вихованців.
    Для учнів 12 класу цей навчальний рік — останній у шкільному житті, вони — майбутні випускники 2021 року. Для всіх інших школярів – це ще цілий рік нових знань, яскравих вражень і приємного спілкування. Звісно, перший дзвоник цьогоріч не може бути таким безтурботним, як до пандемії COVID-19. Відходять у минуле традиційні лінійки, кожна школа впроваджує свій власний креативний формат.
 

   Вже третій рік поспіль свято 1 вересня у нашій школі проходить у формі квесту у парку, на свіжому повітрі.  І так як указом Президента України 2020-2021 навчальний рік оголошено Роком математичної освіти в Україні, то і квест у нас видався на математичну тематику  і називався «У пошуках скарбів». Під час його проведення учні розділились на дві команди, кожна з яких виконувала завдання за певним маршрутом. Учасники квесту розшифровували загадкові ребуси, розв’язували логічні задачі, писали математичні послання тощо. В ході змагань учні продемонстрували вміння застосовувати знання з предмету, кмітливість, увагу, уміння швидко орієнтуватись у нестандартній, ігровій ситуації.
    Директор школи, Чепіженко Людмила Вікторівна, привітала всіх присутніх з початком нового навчального року, а випускники школи дали настанови молодшим школярам.

    Цей вересневий день у школі продовжився першим  уроком під назвою «Культура здорового способу життя у нових обставинах», який провела заступник директора з виховної роботи Олеся Петрівна Меріца.
На уроці учні ще більше дізнались про COVID-19,  зрозуміли важливість соціальної дистанції та правила особистої гігієни. Також Олеся Петрівна розповіла про  шляхи  передачі інфекції та дала  практичні поради, як діяти під час пандемії нового коронавірусу та вберегти себе.
    А потім шкільний дзвінок дав старт новому цікавому навчальному року, що принесе всім нам багато нових досягнень та звершень. У черговий раз школа гостинно відчинила для учнів свої двері і запросила  у просторі і затишні класи, щоб набиралися мудрості і знань, щоб наповнювали своє серце любов’ю і добротою, щоб вчилися долати труднощі і впевнено крокувати до своєї мети. На святковому уроці школярі разом із класними керівниками поєднали математичні знання із знаннями географії рідної України, говорили про Рік математики, проголошений у державі, та профілактику Covid-19. О 9.00 пролунав Гімн України, що сповістив про початок радіолінійки, яку провели одинадцятикласники Удовенко Дарина й Котвицький Даніл. Традиційно учнівсько-педагогічний колектив школи хвилиною мовчання вшанував пам’ять про тих, хто протягом віків виборював для нашої Батьківщини право на незалежність та суверенітет. Директор школи Бабенко Анатолій Михайлович привітав учнів з початком нового навчального року. Випускники дали настанови наймолодшим. Учні оплесками вітали з початком нового навчального року велику і дружню вчительську команду БСПМШ № 16. Срібний голос дзвоника дав старт новому цікавому навчальному року, що принесе всім нам багато нових досягнень та звершень.